Ga naar inhoud

Tjurven

Members
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • M/V
    Man

Auto

  • Merk
    SKODA
  • Type
    Octavia Combi III
  • Uitvoering
    ambition
  • Motor
    1.6 Tdi

Recente bezoekers van dit profiel

1150 profielweergaven

Tjurven's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputatie

  1. Te koop: Set van vier winterbanden Uniroyal 16 inch stalen velg. Amper gebruikt, dus zeer goede staat. bandenmaat: 205/55 R16 - Velgmaat: 6Jx16, stonden vroeger op een Skoda Octavia Combi 3, VP 400 euro.Info bij mij te verkrijgen.
  2. Intussen eens met een ouder model gereden en die heeft soms hetzelfde. Gisteren bij mijn wagen weer 1 keer meegemaakt dat als ik achteruit schakelde even de versnelling voelde draaien maar zonder tandengeknars? Stond stil schakelde achteruit, pook trilde precies even maar viel gelijk in de versnelling.Dat vind ik nog een beetje raar, maar waarschijnlijk niets om je druk over te maken. bye bye
  3. Bedankt voor de feedback De extra weerstand die je dan soms voelt, zijn waarschijnlijk dan de tanden die in elkaar schuiven. Brengt zoiets veel slijtage met zich mee? Want zelfs als ik soms bovenstaande stappen volg, toch moet je meestal voorbij de kleine "hobbeltje"(soms wat stroever dan anders, soms voel je het zelfs bijna niet). Waarschijnlijk is dat bij het ontwikkelen van de versnellingsbak wel meegerekend. ik ben van mening dat het een beetje normaal is, het enige waar ik mij zorgen om maak is dat ik binnen enkele jaren geen tandjes meer heb om in te schakelen door laat ons zeggen overmatige wrijving soms bij het inschakelen. Gisteren eens met de wagen van ons moeder op de baan gegaan. ik ervaar soms hetzelfde, al is de versnellingsbak in het algemeen wel wat soepeler. Achja, voor jullie kenners komt bovenstaande wellicht dom over, maar ik moet zoals iedereen hard werken voor mijn centjes, en wens deze auto toch tot +- 150 000 km te gebruiken en dan hopelijk zonder al te grote kosten. Mijn vorige wagen was echt een hoopje miserie. Dus hopelijk kan ik binnen x aantal jaar zeggen dat de skoda alles goed gedaan heeft en de versnellingsbak tip top is. happy 2016
  4. In de garage hebben ze er eens mee gereden en ze vinden alles normaal. Nu ben ik wel wat maniakaal, maar heb nog 1 vraagje. Als ik de wagen in achteruit wil zetten, dan voel ik soms dat ik meer kracht moet zetten als anders. -Ik sta volledig stil en druk de versnellingspook naar beneden en wil hem in achteruit zetten. Je beweegt de pook helemaal naar links en drukt de pook naar voor, dan heb ik soms wat weerstand, meestal zet ik hem terug in neutraal doe de koppeling nog eens naar boven en dan gaat het soms vlotter. Soms druk ik toch door en ploeft ie toch in de versnelling.. Precies of je moet een klein hobbeltje overheen. Ik omschrijf het als 'klak' en hij zit erin. Ik ervaar geen tandengeknars. Breng je hierdoor schade toe aan tandwielen of is het normaal dat je soms wat meer kracht moet zetten? Want soms hoor je zie je zo van die horror verhalen op het net, dat versnellingsbakken vol metaaldeeltjes zitten enzo. prettig eindejaar!
  5. Hello Sedert een paar weken ondervind ik iets raars bij de usb aansluiting. Ik heb een octavia combi et het amundsen systeem. Ik luister vaak via de usb naar muziek, dit werkt normaal. Dan schakel ik even over op FM radio waarna ik ergens ga parkeren en zet het systeem volledig uit. Dan wandel ik terug naar de wagen, ik zet de radio op (springt dan gewoon terug op FM radio) en druk dan op media dan kan hij de usb soms niet vinden....... Dan zet ik meestal de radio af, haal het usb stickje er eens uit en dan terug , dan vindt de wagen de usb stick weer wel. Vroeger is me dat denk ik nooit opgevallen daar ik het systeem bijna nooit afzette......nu is de vraag natuurlijk of dit normaal is, maar begin het maar eens uit te leggen bij de garage......9 op 10 werkt het gewoon als zij het uittesten..... Iemand ervaring mee, of is dit gewoon elektronica anno 2015? Ik ben een beetje pietje precies en kan het niet laten mij overal vragen bij te stellen, sorryyyyy PS: al meerdere usb stickjes gebruikt en format gedaan etc... :-) goodnight!
  6. Tjurven

    schakelen normaal?

    hoihoi hoi Mijn skoda octvia combi is momenteel 1jaar oud en heeft 21000 km (tdi 1.6). Nu heb ik toch eens een vraagje. Is het normaal dat je bij het schakelen soms wat meer kracht moet zetten, wat meer weerstand voelt dan anders? De ene keer kan ik bij manier van spreken schakelen met de losse pols, en de andere keer gaat het iets moeizamer. Ik hoor geen knarsende geluiden ofzo, maar wel dat de schakelweg niet 'zuiver' is, versnellingspook moet precies een klein hebbeltje over. Soms dat extra duuwtje nodig. Wellicht maak ik me weer zorgen om niets, maar als ik met de wagen van mijn moeder rijdt (ander merk wel) gaat dit veel soepeler, al voel ik ook soms wel minnimaal hetgeen ik voel in de skoda. Of heb ik dat gevoel omdat de wagen nog redelijk nieu is? Op mijn werk is er iemand die veel van auto's afweet ( restoratie van land rovers ), en deze zegt dat ik mij geen zorgen moet maken, je hebt immers te maken met bewegende delen en dat het ene merk niet het andere is. Kan het ook zijn dat het mij zo opvalt omdat ik vroeger steeds met benzine heb gereden? Ik ga er altijd prat op dat de koppeling goed ingedrukt is. Binnen 2 weken ga ik de winterbandjes opleggen in de garage en heb gevraagd of er iemand even 5 minuutjes met de wagen kan rijden. Ik zeg het het wellicht maak ik me zorgen om niets en mag ik niet vergelijken met andere merken. Wel is het spijtig dat je soms niet even iemand kent met dezelfde wagen en eens even kan rijden om zo misschien een verschil te merken. Aan iedereen alvast een prettige dag!
  7. Tjurven

    Afwatering deuren

    Beste mensen Eergisteren stond ik onder een boom. Met als gevolg een wagen vol knopjes van een of andere bloem die aan deze boom moet groeien. Ik stapte in en het was een beetje warm dus deed ik mijn venster open. Deze knopjes vielen bijgevolg in de gleuf waar het venster in gaat. Waarschijnlijk heeft iedereen dat wel eens voor maar kan dit veel kwaad voor de afwatering onderaan de deuren, ik denk dan aan verstopping ofzo. Uit interesse heb ik een gezocht naar de afwateringgaatjes in de deur maar vind ze niet, heeft iemand daar toevallig eens een foto van? Gisteren heeft het hier in Belgie en merkte alvast geen probleem met water ofzo. have a good day
  8. Tjurven

    resonantie

    Toch nog even zeggen dat deze wagen een week geleden al in de garage binnen is geweest voor dit probleem. Toen was het drie dagen ok. Er was iets met de brandstofleiding.....Ik denk zoals bij 'Snelle'. Komt dit probleem dan niet meer voor? Dit weekend via de site van skoda verdeler een afspraak aangevraagd, nog geen reactie, dan maar eens gisteren ook een mail verzonden, geen reactie..... tzal dus nog ff duren....... En je zou kunnen zeggen, waarom bel je niet......ik ben het een beetje beu om mijn gsm-abonnement op te gebruiken aan auto's.... grtz !
  9. Tjurven

    resonantie

    Beste forummers Mijn wagen heeft rond de 2000 toeren een vreemde trilling/resonantie komende, volgens mij, vanuit de rechterkant. Wagen vorige week binnen geweest, en het geluid was enkele dagen verdwenen. Sedert gisteren is het teruggekeerd. Toen de wagen binnen was kreeg ik te horen dat het aan een klepje van de brandstofleiding zou liggen ofzo. Met deze post zou ik graag jullie gedacht eens horen. Je kan via de link hieronder een filmpje bekijken waarop het geluid te horen is. alvast bedankt!
  10. Tjurven

    Nieuw

    Ik ga hier zeker mijn skoda verhalen delen :-)
  11. Tjurven

    Koelvloeistof

    Als je nu zelf een busje koelvloeistof wilt kopen, welke moet je dan nemen? Voor skoda octavia combi 1.6 tdi? Ik heb nog een busje liggen , oranje van kleur en er staat G12 op? bye bye
  12. Tjurven

    Nieuw

    Hello 30 jaar oud en normaal gezien in augustus bezitter van een skoda octavia combi 1.6 tdi 105 pk. 2 weken geleden de bestelling geplaatst en nu zowa sociaal gaan doen op dit forum De dealer vertelde me dat ik de bestelling van mijn wagen via 'myskoda' kon volgen, maar tot nu toe nog niets van gezien..... iemand ervaring mee? greetz!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe